DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I
NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet.
DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II
INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody, 1 vanilkový cukr, 1 lžička kyseliny citronové 0,5 l lihu, 700 g cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, višně, listy, kyselinu a vanilkový cukr povaříme 10 minut. Přecedíme a dodáme cukr, promícháme, až se cukr rozpustí a vychladíme. Do chladného přidáme líh. Promícháme, nalijeme do láhví a necháme 14 dní uležet.
DOMÁCÍ VIŠŇOVKA III
INGREDIENCE: 2 kg vypeckovaných višní 0,5 l lihu, 1 kg cukru, 1 sklenka vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu. Z vody i cukru uvaříme sirup, zalijeme tím višně a promícháme. Po vychladnutí přidáme líh a promícháme. Občas promícháme, aby višně spadly dolu. Višňovka je hotová po 6 týdnech.
DOMÁCÍ VIŠŇOVKA IV
INGREDIENCE: 2 kg višní, polovina bez pecek, 500 g cukru, 10 hřebíčků, ½ vanilkového lusku, 10 zrnek kardamonu, 10 g skořice v celku, 1 l lihu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Višně omyté a osušené vysypeme do kameninové nebo skleněné nádoby. Přidáme veškeré přísady a zalijeme lihem. Promícháme, uzavřeme a postavíme na ½ roku do chladna. Co třetí den protřepeme, aby se višně promíchali. Uzrálou višňovku přefiltrujeme přes plátno do láhví. Pro zjemnění můžeme přidat do nálevu několik rozdrcený mandlí.
DOMÁCÍ VIŠŇOVKA V
INGREDIENCE: 1 kg vyzrálých višní, 10 pecek z višní, 1 kg cukru, 0,5 l lihu, 0,5 l vodky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované višně a pecky vysypeme do kameninové nebo skleněné nádoby a zasypeme cukrem, nádobu uzavřeme ne zcela těsně, aby plyn neroztrhl nádobu, nebo pokryjeme plátnem proti muškám. Odstavíme na 1 týden na teplé místo, až višně pustí šťávu, sem tam denně protřepeme. Šťávu slijeme do hrnce, převaříme a vychladíme. Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l lihu, promícháme a nalijeme do láhví. Višně po vycezení zalijeme vodkou a odstavíme na 2 týdny. Po té vlijeme šťávu s vodkou do větší nádoby, přilijeme šťávu s lihem. Promícháme a přefiltrujeme přes gázu nebo plátno do lláhví. Višňovku odstavíme na ½ roku do chladna.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 3,00 | Hodnotilo: 1441 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA